Vrouwen en Kleding

Een tijdje terug stond er in de krant dat de gemiddelde vrouw voor 400,– aan ongedragen kleding in haar kast heeft hangen. Mijn echtgenoot duwde het artikel even onder mijn neus met de woorden: “zie je nou wel”. En dat zette mij aan het denken. Vandaar deze blog: vrouwen en kleding. Heb jij ook ongedragen kleding in je kast hangen?

Lees meer: Vrouwen en Kleding

ONGEDRAGEN KLEDING

Om maar gelijk antwoord te geven op bovenstaande vraag: ja ik wel. Kleding met de kaartjes er nog aan is wat je in mijn kledingkast wel tegenkomt ja, alleen voor 400,– vind ik dan wel weer een beetje veel. Toen ik er zo over begon na te denken hoe het zit met vrouwen en kleding vroeg ik mij af waarom eigenlijk. Is het dan echt zo erg omtrent vrouwen en kleding? Wanneer het om kleding gaat, kunnen vrouwen zich dan gewoon niet beheersen? Wanneer ik voor mijzelf spreek, is dit laatste wel een klein beetje waar. Ik denk dat de kleding die ik terug vind in mijn kast waar de kaartjes nog aan zitten gewoon een impulsieve koop zijn geweest. Of kleding wat mij helemaal geweldig leek, maar waar ik een paar uur later van ben vergeten dat ik het heb gekocht. En ja: wat klinkt dit erg zeg, maar het is helaas wel eens voorgekomen.

SHOPPEN

Toen ik nog bij mijn ouders woonde (heel lang geleden) was het al helemaal erg. Ik denk dat ik iedere week wel lekker ging shoppen. Ik woonde thuis en had een bijbaantje. Geen vaste lasten, niets, en ja je moet toch wat met je geld. Dus kocht ik weleens iets dat achter in de kast belande en wat ik een half jaar wel weer tegen kwam. Toen Vincent en ik gingen samenwonen bleef hij zich maar verbazen hoe veel kleding ik had. Grappig was trouwens dat toen ik bij hem introk ik mijn kleding bij hem in de kledingkast moest opbergen. Van twee kledingkasten ging ik naar vier plankjes waar ik mijn kleding kwijt kon. Inmiddels is dit wel veranderd, maar toch zou ik altijd nog wel wat meer plek kunnen gebruiken. Een extra kast bijvoorbeeld 😉

Vrouwen en kleding: heeft een vrouw echt zo veel ongedragen kleding in haar kast hangen?
Vrouwen hebben veel ongedragen kleding in de kast hangen. Jij ook?

KOOP GEDRAG

Sinds ik moeder werd, en ik samen met mijn man de verantwoording kreeg voor ons gezin, is mijn kleding-koop-gedrag veranderd. Althans ik ga niet meer elke week shoppen en ik bestel ook vrij weinig kleding online. Om over schoenen nog maar niet te spreken trouwens want daar heb ik er inmiddels ook meer dan genoeg van. En alhoewel ik minder ben gaan kopen vind ik het nog wel ontzettend leuk om lekker te gaan shoppen. Wel ben ik mij bewuster geworden van wat ik koop en stel ik mijzelf de vraag of ik het echt echt echt nodig heb. Het is daarom ook makkelijker geworden om gewoon kleding in de winkel te laten hangen. Ik kan altijd nog terug gaan om het te kopen.

Op de hoogte blijven van de nieuwste blogs? Volg ons op Facebook @bellavoirfashion Wij posten daar een link wanneer er een nieuwe blog voor jullie klaar staat! 💋

De waardering van www.bellavoir.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 84 reviews.