5 x Hoe stijl je een haarband

Hoe stijl je een haarband is een van die vragen die wij erg leuk vinden om te beantwoorden. Een haarband is namelijk een geweldig leuke accessoire om met een kleine moeite je outfit af te stijlen. Maar niet alleen dat, je kan een haarband ook gebruiken als statement (denk aan een specifieke kleur), of om een basic outfit een extra touch te geven. Redenen genoeg voor het dragen van een haarband! In dit artikel delen wij stijlingtips met een haarband die gemakkelijk en snel toe te passen zijn.

Lees meer: 5 x Hoe stijl je een haarband

Hoe stijl je een haarband

Het stijlen van een haarband wordt vaak gezien als lastig. En soms zijn vrouwen onzeker of het nog wel kan. Om die laatste vraag direct te beantwoorden: ja, het kan zeker! Juist als volwassen vrouw kan een haarband een geweldige touch aan je outfit geven. Een haarband is super stijlvol en staat gewoon heel erg leuk. Bij het stijlen van een haarband kan je heel veel kanten op. Allereerst kies je natuurlijk een haarband. Je kan hierbij voor statement gaan door bijvoorbeeld voor een (felle) kleur te gaan. Je kan er ook voor kiezen om de kleur of stof van de haarband aan te passen aan je outfit door bijvoorbeeld een bepaalde kleur, print of structuur te laten terugkomen. Daarnaast is het ook een heel leuk idee om een basic outfit af te stijlen met een leuke haarband. Op de foto’s zie je hoe Saskia haar basic zomer outfit net even wat leuker en sprankelender maakt door deze af te stijlen met een glitterhaarband. Om te laten zien hoe je zo;n haarband kan stijlen hieronder: 5x hoe stijl je een haarband.

Haarband met los haar

Wanneer je graag je haar los wil dragen, maar graag het haar uit het gezicht wil houden, is een haarband met los haar dragen perfect. Maar niet alleen uit praktisch oogpunt is dit een goed idee. Een haarband met los haar is ook een stijlvolle manier om het haar te stijlen. Nog leuker: breng bij lng haar wat subtiele golven in het haar.

Haarband in combinatie met vlecht

Een stijl die classy maar ook stijlvol is: de haarband in combinatie met vlecht. Door de vlecht lekker nonchalant te vlechten krijg je een speels effect. Door dit af te maken met een haarband geef je er een classy touch aan. Super leuk. Zo makkelijk kan hoe stijl je een haarband zijn.

Je kan er voor kiezen om een haarband te dragen met het haar naar achteren. Wat ook leuk is: haal een paar plukken los aan de voorkant voor een speels effect.

Haarband stijlen met een hoge knot

Een favoriet van ons: haarband stijlen met een hoge knot. Super makkelijk. Een knot draai je namelijk zo op je hoofd. Wanneer je knot stevig vast zit, schuif je een haarband in het haar. Het mooiste is om de haarband zo dicht mogelijk bij het voorhoofd te plaatsen: dus niet te ver naar achteren.

Lees ook: 10 kapsels voor warm weer

Haarband met losse plukken

Ook een leuke tip: haarband met losse plukken. Draai een lage knot in het haar. Dit hoeft niet netjes te zijn en mag best een beetje slortdig. Nadat je de haarband in het haar hebt geschoven trek je bij de oren wat plukje los. Dit is niet alleen een leuke casual look, in combinatie met een coltrui en rok, of een zomerjurkje is het zelfs een hele romantische stijl!

Gebruik een sjaaltje als haarband

Misschien leuk om in de toekomst nog een apart artikel over te schrijven: gebruik een sjaaltje als haarband. Wij wilden het je nu even niet onthouden, want een sjaaltje is een super leuke accessoire om mee te stijlen. De meest simpele optie is om het sjaaltje in het haar te binden en de uiteinden bij de nek te strikken.

Bedankt voor het lezen van deze blog! Op de hoogte blijven van de nieuwste blogs? Volg ons op Facebook @bellavoirfashion Wij posten daar een link wanneer er een nieuwe blog voor jullie klaar staat! Wil je helemaal niets missen? Volg ons dan ook op Instagram!

De waardering van www.bellavoir.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 84 reviews.