Tips om slanker te lijken

Het mooie van kleding is dat wanneer je de juiste keuzes maakt, het heel veel voor je lijf kan doen. Voor alle lichaamstypes zijn er tal van tips en tricks hoe je kleding kan gebruiken om de punten waar je minder tevreden over bent te camoufleren. Een van de welbekende tips om slanker te lijken is bijvoorbeeld het dragen van zwart. Wij kunnen ons voorstellen dat je graag alles wil weten over wat hoe kleding je slanker kan laten lijken. Wij delen daarom vandaag de allerbeste tips om slanker te lijken.

Lees meer: Tips om slanker te lijken

Tips om slanker te lijken

Met onderstaande tips om slanker (en daarmee smaller) te lijken helpen wij jou graag op weg met makkelijke en snel toe te passen tips.

Zorg voor goedzittende kleding

Een van de basis tips om slanker te lijken ligt in het zorgen voor goedzittende kleding. Wanneer je kleding draagt die te strak zit, benadrukt dit alleen maar de punten die je eigenlijk zo min mogelijk wil laten zien. Ook kleding die te wijd zit zal niet veel voor je figuur doen en het geheel juist vormloos maken. Vraag eventueel in de winkel om advies. Koop je online? Een servicegerichte winkel zal je altijd willen helpen. Je kan bijvoorbeeld aan hen vragen de kleding op te meten zodat jij dit thuis kan vergelijken met jouw kleding die goed zit.

Maak gebruik in je kleding van horizontale en verticale lijnen

Maak gebruik in je kleding van horizontale en verticale lijnen. Horizontale lijnen maken breder, verticale lijnen maken optisch langer. Wanneer je echt slanker wil lijken dan zijn horizontale lijnen een minder goed idee. Wil je juist wat breder lijken, dan is het wel een optie. Wil je toch graag streepjes dragen ook al ben je wat kleiner? Kies dan voor dunne streepjes. Dit is een van de tips om slanker te lijken waar je direct resultaat van ziet.

tips om slanker te lijken

Door een taille te creëren lijkt je optisch gezien een stuk slanker. Je kan ook een klein stukje van je top trui of shirt in je rok of broek doen.

Outfit
Bekijk Ruffle top zwart
Bekijk Soof rok

Creëer een taille

Een hele fijne en makkelijk toe te passen tip: creëer een taille. Dit kan je doen door je shirt in je rok of broek te stoppen. Bij een wijdvallend jurkje kan je een mooie riem gebruiken. Probeer het maar eens: wanneer je een los vallend jurkje draagt zal dit niet veel goed doen voor je figuur. Draag je er een riem bij, dan zal je zien dat door de gecreëerde taille het er veel mooier uitziet. Dit kan je ook snel en makkelijk zien door een wijdvallende trui of shirt over je broek te dragen. Vaak ziet dit er een beetje vormeloos uit. Wanneer je een gedeelte in je broek of rok doet, heb je een prachtig resultaat! Dit geldt overigens niet alleen wanneer je een buikje hebt, maar voor elk figuur.

Draag een jurk of rok welke wijd uitloopt

Je kent vast wel de a-lijn jurken of rokken. De a-lijn jurk of rok is er een die wijd uitloopt. Bij beiden zit de bovenkant strakker waardoor je, juist ja, een mooie taille maakt. Het creëren van een taille is echt een puntje om te onthouden, want dit maakt al een heel verschil.

Draag pumps

Wist jij al dat het dragen van pumps heel veel goeds kan doen voor je figuur? Niet alleen ga je rechterop lopen en kantelen je bekken dan iets waardoor je slanker lijkt. Ook lijk je door het dragen van pumps iets langer. Wanneer je langer lijkt, dan lijk je automatisch ook iets slanker.

Tip om slanker te lijken: draag dunne en gladde stoffen

Draag dunne en of gladde stoffen om slanker te lijken. Zware stoffen doen vaak zwaar aan en laten je dan ook zwaarder lijken. Kies dus voor tops en blouses met een dunne en eventueel gladde stof om jou optisch slanker te laten lijken.

Tips om slanker te lijken

Door het dragen van een wikkelrok of een wikkeljurk kleed jij je taille af. Het dragen van een wikkelrok maakt optisch slanker. Met name voor de dames met een buikje is dit een perfecte optie omdat het als het ware direct je buikje verbergt.

Outfit
Bekijk Lisette top
Bekijk Juna wikkelrok

Het dragen van een wikkelrok om slanker te lijken

Het dragen van een wikkelrok is geweldig om je direct slanker te doen lijken. Door de strik en een mooie taille lijkje optisch langer en daarmee ook een stuk slanker. Geweldig ook om een wikkeljurk te dragen. Je zal zien dat dit ontzettend veel voor je figuur kan doen.

Vermijd drukke prints

Wanneer je iets kleiner en breder bent is het goed om zorgvuldig naar het dragen van prints te kijken. Houd je heel erg van prints? Kies dan voor iets kleinere prints, grote prints vergroten namelijk. Houd je helemaal niet van prints? Doe het dan gewoon lekker niet. Effen kleding doet veel met voor je figuur. Tip: een panterprint is voor elk figuur een goed idee. De print kan heel goed doordat deze relatief klein is. Let uiteraard wel op het model en de fitting van het kledingsstuk.

Bedankt voor het lezen van deze blog! Op de hoogte blijven van de nieuwste blogs? Volg ons op Facebook @bellavoirfashion Wij posten daar een link wanneer er een nieuwe blog voor jullie klaar staat! Wil je helemaal niets missen? Volg ons dan ook op Instagram!

De waardering van www.bellavoir.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 84 reviews.