Kleding combineren 5 beste stylingtips!

Het combineren van kleding kan soms lastig zijn. Er zijn zo veel mogelijkheden dat je vaak eerst even op zoek moet naar je eigen stijl. Toch zijn er een aantal handige tips omtrent het kleding combineren. Wij nemen ze graag met je door.

Kleding combineren

Als er iets is waar wij veel vragen over krijgen dan is dat: kleding combineren. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dat begrijpen wij maar al te goed en wij helpen je er graag mee. In dit artikel delen wij heel graag een aantal stylingtips welke jou zeker op weg zullen gaan helpen.

Kleding combineren

Goede basics zijn altijd belangrijk om in de kast te hebben hangen. Op deze foto zie je al heel goed wat bijvoorbeeld een accessoire al met een basic outfit kan doen! Klik op onderstaande links om direct naar het item te gaan.

Outfit
Leila Shirt
MomJeans (uitverkocht)
Sarah Oorhanger

Stylingtip 1: zorg altijd voor goede basics in je kledingkast

Kleding combineren begint bij de basis. De allerbeste tip die iedere vrouw moet onthouden: zorg altijd voor goede basics in je kledingkast. Een goede basic welke goed bij jouw figuur past is zo belangrijk. Niet alleen omdat je vanuit hier verder kan stylen, maar ook omdat je dan gewoon altijd goedzittende kleding voor handen hebt. Met basics bedoelen wij: goedzittende kleding passend naar het seizoen. Denk hierbij aan t-shirts, broeken en wanneer je van jurkje en rokken houdt, mogen deze ook niet ontbreken. Vanuit deze basics kan je verder kleding combineren met bijvoorbeeld vesten, blazers en accessoires. Over de accessoires later meer.

Stylingtip 2: Combineer wijde kleding met strakke kleding

Kleding combineren: nog een “basisregel” die je altijd mag onthouden: draag je iets straks? Draag er dan iets wijds op. Geldt uiteraard niet voor alle situaties, maar zeker wel in de meeste gevallen. Strak op strak kan in sommige gevallen ook erg leuk zijn, maar over het algemeen wijd op wijd niet. Op deze manier houd jij je outfit in balans. Wil je met wijde bovenkleding wat meer taille creëren? Draag dan de top in je broek. Het kan natuurlijk ook andersom: een wijde rok of broek met een strakke top of trui erboven.

Tip: een skinny jeans is altijd stijlvol. Daarnaast is het perfect voor de periode van de overgang van zomer naar herfst, je kan dit namelijk altijd leuk met een mooie top combineren zoals onze Ruffle tops. Ook zijn skinny jeans perfect om bijvoorbeeld een wijdere trui, vest of top op te dragen. Denk bijvoorbeeld aan onze heerlijk roze Isa trui.

Kleding combineren tips

Een look waar wij ontzettend blij van worden! Beige niet jouw kleur? Kies dan voor een zwarte blazer. Op de foto hiernaast kan je overigens goed zien wat een mooie basis doet (short en shirt) en hoe je dit kan opbouwen met accessoires en een blazer.

Outfit
Bekijk Meike Short Jeans
Bekijk Be kind shirt
Lynn Blazer Beige (uitverkocht)
Bekijk Maaike Haarband

Stylingtip 3: Draag lang over kort

Een outfit en combinatie die je niet veel ziet: maar die verrassend speels en leuk is! Op bovenstaande foto kan je zien wat wij bedoelen. Draag lang over kort. Nu het wat kouder wordt, een ideale combinatie omdat je een laagje kan uit doen wanneer je het te warm krijgt. Saskia combineert een short met een strak shirt en daarover een blazer (neem gerust een maat groter) die langer valt. Je kan hierbij ook de blazer natuurlijk vervangen door een langer vallend vest!

Tip: houd de basis bij deze outfit strak en combineer dit met een losvallende blazer of vest.

Kleding combineren

Een tof jasje in print staat ontzettend leuk op een effen jurkje. Je breekt daarmee de effen kleur van de outfit wat zorgt voor een stijlvolle maar ook casual look. Klik op onderstaande links om de outfit te bekijken.

Outfit
Panter Jacket
Noami Dress Zwart

Stylingtip 4: combineer printjes met effen kleding

Printjes kan je eindeloos combineren. Als je er van houdt tenminste. Wanneer je van printjes houdt, maar niet helemaal los wil gaan is het een goede tip om een print te combineren met effen kleding. Een panterprint blouse bijvoorbeeld op een zwarte broek of skinny jeans. Voor een verrassendere look kies dan voor een broek met print en een effen bovenkant.

Lees ook: Panterprint combineren zo doe je dat!

Stylingtip 5: Vergeet de accessoires niet!

Kleding combineren met accesoires is een kleding combineren tip die zeker niet mag ontbreken. Accessoires zijn een belangrijk onderdeel van je outfit. Je hoeft hier niet direct te denken aan groot en opvallend. Je kan ook denken aan mooie subtiele sieraden. Zoals gewoon een subtiele armband, of een mooie subtiele
oorbel. Door accessoires te dragen geef je een gedefinieerde look aan je outfit en laat je zien dat je er aandacht aan hebt besteed!

Tip: Zwart is altijd top te combineren met een felle kleur zoals een van onze Lise oorbellen. Ook een aanrader om de kleur van je oorbellen aan te passen naar de kleur van je top. Óf draag rode oorbellen, deze kunnen vrijwel overal bij.

Bedankt voor het lezen van deze blog! Op de hoogte blijven van de nieuwste blogs? Volg ons op Facebook @bellavoirfashion Wij posten daar een link wanneer er een nieuwe blog voor jullie klaar staat! Wil je helemaal niets missen? Volg ons dan ook op Instagram!

De waardering van www.bellavoir.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 84 reviews.