Pluisjes van kleding verwijderen tips

Je kent het vast wel. Je hebt een prachtig nieuw kledingstuk waar je ontzettend blij mee bent. Na een paar keren dragen en wassen ontdek je dat er een paar pluisjes op zitten. Jammer! Maar niet getreurd want met deze tips kan jij gemakkelijk pluisjes van kleding verwijderen. weet jij trouwens hoe pluisjes op kleding ontstaan? Dit laatste vertellen wij meer over, plus de beste tips om pluisjes van kleding te verwijderen.

Pluisjes van kleding verwijderen tips

Pluisjes van kleding verwijderen is iets waar niemand helemaal blij van wordt. Het is toch jammer als een mooi kledingstuk pluisjes krijgt. Wij gaan hele handige tips met je delen. Maar eerst: het voorkomen van pluisjes op kleding is misschien wel belangrijker. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom hieronder snel een aantal tips hoe je pluisjes kan voorkomen.

Goed om te weten: pluisjes ontstaan vaak door wrijving. Zo zie je vaak sneller pluisjes ontstaan bij bijvoorbeeld de oksels of aan het uiteinde van mouwen. Ook zijn er bepaalde stoffen die het ontstaan van pluisjes versnellen. Zo staat wol er om bekend dat de stof snel kan gaan “pillen”. Ook polyster en acryl kunnen gaan pillen. Toch is het zo dat van de laatste twee stoffen je de pluisvorming goed kan voorkomen. Laten we snel hieronder verder gaan met het voorkomen van pluisjes op kleding.

Voorkomen van pluisjes op kleding

Het voorkomen van pluisjes op kleding begint bij de verzorging van kleding. Het is heel belangrijk dat je goed kijkt naar het etiket op de kleding. Daar kan je alle informatie vinden die nodig hebt omtrent het wassen en drogen. Een weetje hierbij is overigens dat pluisjes sneller ontstaan wanneer je deze in de droger stopt. Merk je dat je kledingstuk snel pluist? Laat het dan aan de lucht drogen. Ditzelfde geldt voor kleding waarin wil verwerkt zit. Hieronder even een kleine opsomming wat je verder nog kan doen om pluisjes op kleding te voorkomen.

  • Was je kleding binnenste buiten om pluisvorming aan de buitenkant te voorkomen
  • Maak eventueel gebruik van een waszak
  • Was de kleding op de temperatuur welke geadviseerd wordt
  • Maak gebruik van een anti pluis wasbal, deze kan je bij de kleding in de machine doen
  • Een scheut witte azijn bij de was kan pluisjes voorkomen (en je hoeft niet bang te zijn dat de was naar azijn ruikt)

Verwijderen van pluisjes op kleding met een nagelschaar

Wanneer je pluisjes ontdekt op je favoriete kledingstuk, dan wil je deze zo snel mogelijk verwijderen. Zijn het er niet al te veel? Maak dan gebruik van een nagelschaartje, daar knip je de pluisjes op een makkelijke manier mee weg. Voordeel van pluisjes wegknippen met een nagelschaar is dat je niet snel in te veel stof knipt en dat je precies te werk kan gaan.

Lees ook: Gele vlekken verwijderen uit witte kleding

Verwijderen van pluisjes op kleding met plakband

Een tip welke ook heel goed helpt voor het verwijderen van stofjes en haren op een kledingstuk: draag plakband om je hand met de plakkerige kant aan de buitenkant. Ga vervolgens met die plakkant langs de stof van het item welke je pluisvrij wil maken.

pluisjes verwijderen van kleding

Pluisjes verwijderen van kleding is niet altijd makkelijk. Het is zelfs beter om dit proberen te voorkomen. Zorg goed voor je kleding en let altijd op het waslabel.

Pluisjes verwijderen van kleding met een scheermes

Wat je ook kan proberen is om pluisjes verwijderen van kleding met een scheermes. Ga voorzichtig met het mesje over de pluisjes heen om deze te verwijderen. Ook dit is een makkelijke en snelle manier. Door het platte mesje voorkom je ook om eventuele stof te beschadigen.

Pluisjes verwijderen van kleding met een droogtrommeldoekje

Wist je dat je pluisjes ook kan verwijderen met een droogtrommeldoekje? Ga voorzichtig met het doekje over de stof met pluisjes heen om deze te verwijderen.

Pluisjes verwijderen met een pluizenverwijderaar

Helpen bovenstaande tips niet? Of helpen ze niet voldoende? Probeer dan eens een pluizenverwijderaar. Dit is een klein handzaam apparaatje welke werkt op batterijen (er zijn meerdere varianten waaronder bijvoorbeeld usb). Je kan hiermee langs het kledingsstuk gaan. De mesjes in het apparaatje halen alle pluisjes weg. Doordat de mesjes van het apparaat beschermt zijn, kan je op een veilige manier je kledingstuk “ontpillen”.

Bedankt voor het lezen van deze blog! Op de hoogte blijven van de nieuwste blogs? Volg ons op Facebook @bellavoirfashion Wij posten daar een link wanneer er een nieuwe blog voor jullie klaar staat! Wil je helemaal niets missen? Volg ons dan ook op Instagram!

De waardering van www.bellavoir.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 84 reviews.