Tips voor kleding wassen

Het liefst houd jij je kleding zo lang mogelijk mooi. Dat begrijpen wij als geen ander. Wist je dat wanneer je deze tips voor kleding wassen toepast jij je kleding langer mooi kan houden? De tips die gedeeld worden in dit artikel zijn makkelijk toe te passen en kosten weinig moeite!

Lees meer: Tips voor kleding wassen

Wij hopen met deze tips voor kleding wassen jou te kunnen helpen om kleding langer mooi te houden. Wellicht ken je een aantal tips al. Ook dan is het wellicht fijn om weer even te lezen en geïnspireerd te raken.

Gebruik een waszakje wanneer je kleding gaat wassen

Als eerste in het rijtje van tips voor kleding wassen: het gebruik van waszakjes. Dit wordt vaak een beetje onderschat. Wist jij dat je met een simpel waszakje je kleding veel langer mooi kan houden? Door het gebruik van een waszakje wanneer je kleding gaat wassen kan je bijvoorbeeld pluisjes op je kleding voorkomen. Dit komt omdat pluisjes in kleding kan komen door wrijving van kleding tegen elkaar aan. Wanneer je jouw favoriete kledingstuk in een apart zakje doet, verminder je deze wrijving en heb je minder pluisjes. Je kan ook een aantal kledingstukken tegelijk in een zakje doen.

Ook voorkom je met een waszak dat bijvoorbeeld de haakjes van een bh, ritsen, en andere kledingstukken in de machine kan beschadigen. En niet alleen dat, je voorkomt ook dat haakjes, ritsen en dergelijke de machine kunnen beschadigen. Wat ons betreft een zeer belangrijke toevoeging aan deze tips voor kleding wassen.

Nog een kleine tip wanneer het om waszakjes gaat: je voorkomt met het gebruiken van een waszak dat je sokken kwijt raken. Stop je sokken dus in een waszak!

Was nieuwe kleding eerst apart

Het is aan te raden wanneer jij een nieuw kledingstuk hebt, om deze eerst apart te wassen. Nieuwe kleding komt uit de fabriek en het kan gewoon zo zijn dat het nog een beetje afgeeft. Ook kan nieuwe kleding een typische geur hebben. Wanneer je de kleding eerst wast zal de geur verdwijnen. Tip: wanneer je kleding hebt met een donkere kleur (spijkerbroeken) of een felle kleur, kan je deze het beste eerst een nachtje in water met een scheutje azijn laten staan. Zo fixeert de kleur en houd je deze zo lang mogelijk mooi!

Lees altijd het wasetiket voor je gaat wassen

Wat zeker niet mag ontbreken in het lijstje tips voor kleding wassen: lees altijd het wasetiket! Dit schiet er heel vaak bij in. Dat is begrijpelijk, maar o zo belangrijk om het wel te doen. Zo voorkom je dat je kleding op de verkeerde temperatuur wast of dat je kleding in de droger doet wat niet de bedoeling is. Lees altijd het wasetiket voor je gaat wassen, zo voorkom je dat je kleding onnodig gaat krimpen, pluizen, of minder mooi wordt.

Sorteer altijd de was

Door altijd de was te sorteren voorkom je dat kleuren vaal of lelijk worden. De meeste vrouwen (en mannen) hebben het waarschijnlijk weleens meegemaakt dat er ongewild toch een gekleurd item bij de witte was terecht is gekomen. Daar word je niet blij van. Daarom: sorteer altijd de was! Daarnaast is het ook goed om niet alleen op de kleur te letten, maar ook op de stoffen van kleding.

Tips voor kleding wassen

Was je kleding binnenstebuiten. Zo voorkom je dat opdrukken op kleding, of bijvoorbeeld knoopjes, andere kledingstukken beschadigen. Ook voorkom je dat de wasmachine beschadigt wordt.

Kleding binnenstebuiten wassen

Wanneer je kleding binnenstebuiten wast voorkom je dat eventuele opdrukken op kleding, knoopjes en dergelijke, beschadigen. Je voorkomt hiermee ook dat knoopjes op kleding eventueel de machine beschadigt bij het kleding wassen. Daarnaast heeft kleding binnenstebuiten wassen nog een functie: je kan namelijk alle zakken checken of er nog iets is achtergebleven.

Was kleding niet te vaak

Een van de belangrijkste tips voor kleding wassen: kleding hoeft niet te vaak te worden gewassen. Sterker nog: wanneer je dit te vaak doet zal kleding sneller minder mooi worden. Wanneer een kledingstuk bijvoorbeeld een klein vlekje heeft en verder nog fris ruikt en goed is, kan je er ook voor kiezen de vlek te verwijderen met een doekje. Ook kan je er voor kiezen wanneer kleding nog schoon is, om deze lekker buiten te hangen in de frisse lucht. Was kleding niet te vaak om er langer van te kunnen genieten.

Wasmachine reinigen voor een schone was

Als laatste in het rijtje voor tips bij kleding wassen, maar zeker niet minder belangrijk! Reinig regelmatig de wasmachine voor een schone was. Wanneer jij de machine reinigt kan deze niet alleen jouw was mooi schoon houden, maar gaat deze ook veel langer mee. De wasmachine reinigen voor een schone was, hoe doe je dat? Wellicht dat wij hier later nog eens uitgebreider in een artikel op kunnen ingaan. Het simpelste advies is om eens in de zoveel tijd de wasmachine op 90 graden te laten draaien. Je kan er eventueel een vaatwasblokje bij doen voor een extra schone machine!

Dit waren onze tips voor kleding wassen. Hopelijk heb je er iets aan en kan jij extra lang genieten van jouw kleding!

De waardering van www.bellavoir.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 84 reviews.