Streepjes trend: Tijdloos, trendy en onmisbaar

De streepjes trend is nooit helemaal weg geweest en blijft populair. Hoewel streepjes al heel lang een vaste plek heeft in de mode, verandert de trend naar een meer kleurrijke variant. Waar je eerder veel varianten in het zwart wit zag, zie je nu veel meer kleurrijke varianten. Welke variant ook: streepjes passen altijd bij elke gelegenheid en maken je outfit af. In dit artikel lees je heel veel over streepjes. Waarom wij er zo van houden, hoe je streepjes in jouw voordeel kan dragen, maar ook praktische tips om streepjes voor verschillende gelegenheden te dragen. Ready for heel veel streepjes?

Streepjes trend: Wat is er veranderd?

De streepjes trend verandert voortdurend, in de afgelopen jaren zagen we deze trend steeds meer veranderen in fellere kleuren. Afgelopen jaar zagen wij bijvoorbeeld varianten in felroze, oranje en groen. Ook dit jaar draait het om de leukste en felle variaties. Denk bijvoorbeeld aan roze gecombineerd met oranje. Waar we eerst vooral klassieke streepjes in blauw en wit zagen, zien we nu wat speelsere kleurencombinaties zoals felgekleurde streepjes op een neutrale achtergrond zoals wit of ecru. Ook zien we veel felgekleurde streepjes gecombineerd met een felle kleur.

Streepjes trend

Waar wij voorgaande jaren veel streepjes in neutrale kleuren zagen, zien wij nu veel meer de streepjes trend in fellere varianten.

Top: Noor top

Oversized streepjes

Oversized streepjes zie je steeds meer. Met name op truien, sjaals en jassen. Deze brede strepen zorgen voor een opvallende look die ideaal is voor de koudere maanden. Tegelijkertijd blijven smalle streepjes op blouses en T-shirts ook oneindig populair. Wist je dat smalle streepjes de juiste keuze zijn wanneer je slanker wil lijken? In het artikel Tips om slanker te lijken schreven wij er al eerder over. Hoe dan ook: de streepjes trend is er voor iedereen en er is meer dan genoeg keuze!

Streepjes trend tips

Het leuke van streepjes is dat ze elke outfit helemaal afmaken. Zo zie jij er altijd stijlvol en leuk uit!

Outfit:
Beige longsleeve met groene strepen
Marije short

Waarom streepjes een absolute musthave zijn in 2024/2025

Ook in komend herfst/winter 2024/2025 gaan we weer fijn veel streepjes zien. Door de veelzijdigheid van de streepjes blijft dit steeds weer terugkomen. En wij zijn er blij mee! Streepjes zijn gewoon onmisbaar en kunnen zowel casual als chique worden gedragen. Wanneer je een fijne relaxte dag hebt, ga je bijvoorbeeld voor een leuke top met streepjes. Wil je toch wat chiquer voor de dag komen, ga dan voor een jurk met strepen of kies een basic outfit met daarop een sjaal met oversized strepen. Het mooie van strepen is dat het kan voor elke gelegenheid, van kantoor tot en met een etentje.

Streepjes gebruiken om je figuur te accentueren

Naast alle leuke varianten en kleuren van streepjes heeft het dragen van streepjes nog een heel groot voordeel. Afhankelijk van hoe je streepjes draagt, kan jij deze inzetten om je figuur te accentueren. Verticale strepen laten je optisch gezien langer lijken. Verticale strepen dragen in een jurk of broek, is daarom een heel goed idee wanneer je kiest om er optisch langer uit te zien. Horizontale strepen laten daarentegen breder lijken. Deze strepen draag je daarom als je wat breder wil lijken. Wil je juist niet breder lijken, maar wel graag een streep dragen? Kies dan voor een relatief dunne streep. Het mooiste is om dan ook een taille te creëren door de top iets in je broek of rok te dragen.

Streepjes in de herfst/winter 2024/2025

Je begrijpt het wellicht al: zonder streepjes kunnen wij niet aankomend modeseizoen. En wij willen het ook niet. Naast de pantertrend zijn streepjes toch wel iets waar wij heel erg blij van worden. Je kan er gewoon nooit de fout me ingaan en voelt je altijd fijn in een streepjes outfit. Voor welke gelegenheid ook: er is altijd een gepaste streepjes look. Om je hiermee nog even op weg te helpen hieronder nog een aantal stylingtips.

Tips om streepjes kleding casual te dragen

Streepjes casual dragen vinden wij fantastisch. Onze favoriete casual look met streepjes is er een met een mooie streepjes top of trui, gecombineerd op een skinny jeans. Je kan de combinatie ook maken met een leuke rok. Draag hieronder sneakers voor het extra casual effect. Wil je de look nog stoerder maken? Draag er dan een leren jasje op.

Tips om streepjes kleding naar kantoor te dragen

Wanneer je er wat proffesioneler wil uitzien is het tof om een gestreepte blouse met een mooie pantalon of rok te combineren. Drag hieronder pumps, en je bent helemaal klaar om te gaan.

Kleding tips om streepjes subtiel te dragen

Vind je streepjes leuk maar hoeven die opvallende kleuren van jou niet zo? Ga dan lekker voor een tijdloze witte top met zwarte streep. Combineer deze met jouw lievelingsbroek en jouw favoriete outfit is geboren.

Wij hopen dat je wat hebt aan deze tips! Enjoy!

De waardering van www.bellavoir.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 84 reviews.