Herfstkleding Tips: Stijlvol van zomer naar herfst

De overgang van zomer naar herfst brengt vaak wisselend weer met zich mee. Het ene moment is het warm, en het volgende moment had jij je toch liever warmer gekleed. Dit maakt het kiezen van de juiste kleding soms lastig. In dit artikel delen we handige herfstkleding tips om je zomergarderobe handig om te zetten naar een stijlvolle herfstlook. Zo blijf je warm en fashionable tijdens de seizoenswisseling van zomer naar herfst! Lees je mee met deze herfstkleding tips?

Laagjes zijn je beste vriend

Een van de belangrijkste herfstkleding tips is het dragen van laagjes. Wij kunnen dit niet vaak genoeg zeggen, en je zal dit ook regelmatig bij ons zien. Het dragen van laagjes is niet alleen praktisch voor het wisselvallige weer, maar ook nog eens speels en stijlvol. Combineer een zomerjurk met een leuk vest (bijvoorbeeld een wikkelvest) of draag een luchtige blouse onder een blazer of spijkerjas. Laagjes zorgen ervoor dat je kleding aan kan passen aan de wisselende temperaturen van de dag.

Een fijn warm en zacht vest is ideaal voor de overgang naar de herfst.

Vest: Hartjes vest

Zo draag je stijlvol laagjes

Blouses en truien: Draag een dunne blouse onder een heerlijke trui of fijn vest voor extra warmte.

Jasjes: Investeer in een mooi jasje die je gemakkelijk over lichtere kledingstukken kunt dragen. Denk aan een spijkerjas of onze toffe Panter jacket.

Sjaals: Mooie grote sjaals zijn handig om warmte toe te voegen aan je outfit doordat je ze makkelijk aan en uit kan doen. Onze sjaals zijn speciaal geselecteerd op hun warmte en zachtheid!

Kies voor warme herfstkleuren

Zodra de herfst aanbreekt, zien we vaak dat de kleuren van de mode anders wordt. Zomerse kleuren maken plaats voor de wat warmere en donkere kleuren zoals bordeaux, olijfgroen, okergeel en roestbruin. Deze kleuren passen niet alleen heel goed bij de sfeer en knusheid van de herfst, maar zorgen ook voor een nog stijlvollere uitstraling.

Populaire kleuren voor herfstkleding

Bordeauxrood: Deze kleur zie je veel in truien, sjaals maar ook jassen. Ook tof: een broek in deze kleur afstylen met een zwarte of witte top.

Donkergroen: Wij zijn dol op deze kleur! Denk bijvoorbeeld aan onze Lynn Capri broek. Ook donkergroen is een kleur welke heel mooi te combineren is met basics.

Okergeel: Nog zo’n heerlijke kleur! Een kleur waar wij heel blij van worden. Denk bijvoorbeeld aan onze populaire cosy scarf oker.

Jurk Panter

Je hoeft zeker niet al je favoriete zomerkleding alvast op te bergen wanneer de lente begint. Op de foto hiernaast kan je heel goed zien hoe leuk het juist is om een zomerjurk te combineren met een panty, wikkelvest en enkellaarsjes.

Outfit (klik op onderstaande link om naar item te gaan):
Simone Panter Dress
Panty Zwart

Zomerse kleding slim combineren

Je hoeft al je zomerjurkjes en kleding echt niet direct op te bergen wanneer de herfst begint. Veel zomerse kleding kunnen nog steeds worden gedragen wanneer je deze op een leuke manier combineert. Een slimme herfstkleding tip: een mooie jurk kan je super leuk combineren met een dikke panty en enkellaarsjes.

Slimme combinaties:

Zomerjurken met panty’s: Combineer je favoriete jurk met een panty en een trui of vest voor de perfecte herfstlook.

Shirts onder blazer of vest: Je favoriete shirts of tops kan je heel lang door dragen door deze simpelweg onder een blazer of vest te dragen.

Rok combineren met een trui: Van een rok kan je een super leuke herfstoutfit maken door deze te combineren met een panty en lekker warme trui. Tip: voor een extra herfstlook gebruik je hiervoor een midi rok en stijl je deze af met enkellaarsjes.

Investeer in goede schoenen

De overgang naar de herfst betekent ook dat je weer andere schoenen tevoorschijn kan halen. Enkellaarsjes, cowboy boots en sneakers zijn perfect voor dit seizoen. Ze zij namelijk ontzettend stijlvol, eindeloos te combineren én ze houden je voeten warm.

Populaire schoenen voor de herfst

Enkellaarsjes: Deze mogen niet in jouw kast ontbreken. Ze passen overal bij en zijn lekker warm.

Cowboy Boots: Een echte klassieker, tijdloos en zowel leuk onder een skinny als onder een jurk of rok.

Witte sneakers: Wij houden van witte sneakers. Altijd stijlvol en overal onder te dragen.

Onmisbare herfstkledingstukken

Om de overgang van kleding naar de herfst zo makkelijk mogelijk te maken, zijn er een aantal onmisbare kledingstukken die niet mogen ontbreken in jouw kledingkast. Deze items zijn eindeloos te combineren en kunnen makkelijk worden gecombineerd met je zomerkleding en herfstkleding.

Herfstkleding basics

Fijne warme truien: van die heerlijke warme knuffeltruien die jou warm houden en waar je lekker in kan kruipen.

Spijkerjas: Een spijkerjas is perfect om mee te layeren. Daarnaast is een spijkerjas een musthave voor de warmere herfstdagen.

Midi rok: Een midi rok is tijdloos en geeft je outfit een speelse maar ook chique touch. Musthave voor jouw herfstoutfit.

Herfstkleding tips: stijlvol van zomer naar de herfst

De overgang van zomer naar herfst maakt met deze herfstkleding tips jouw kledingkeuzes een stuk leuker. Je kan namelijk alle kanten op en je favoriete zomeritems combineren met je favoriete items voor de herfst. Met laagjes, warme kleuren, comfortabele stoffen en de juiste schoenen blijf je altijd stijlvol en ben je ook nog eens goed voorbereid op wisselende temperaturen. Hopelijk heb je wat aan deze tips!

Wil je meer modetips? Volg ons blog voor de nieuwste trends en inspiratie voor de seizoensovergang!

De waardering van www.bellavoir.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 84 reviews.