Tips voor het schoonhouden van je tas

Een tas is onmisbaar. De meeste vrouwen dragen er dagelijks een. Niet alleen omdat het je outfit afmaakt, maar ook omdat het enorm handig is. Door dit dagelijks gebruik kan een tas snel vies worden. Het maakt niet uit of je een leren tas, een stoffen tas of een canvas tas hebt. Het schoonhouden van een tas is belangrijk zodat je er langer plezier van wil hebben. Door een tas goed te verzorgen zal hij er langer mooi uitzien. Ook niet geheel onbelangrijk: je wil niet ongevraagd een heleboel bacteriën met je meedragen. Daarom in dit artikel heel veel tips voor het schoonhouden van je tas.

Leeg je tas elke week

Bij een nieuwe tas kopen, wil je deze zo lang mogelijk mooi houden. Een van de belangrijkste tips voor het schoonhouden van je tas is om je tas elke week te legen. Keer je tas om (op een handdoek bijvoorbeeld) en haal alles eruit wat je niet nodig hebt. Ook een tips is om eerst alles wat belangrijk is eruit te halen, en daarna de tas even op de kop boven de container te houden zodat alle kruimels en dergelijke uit de tas zijn. Je kan eventueel ook de stofzuiger met een klein borsteltje gebruiken.

Bescherm je tas tegen vlekken

Om je tas te beschermen tegen vlekken kan je een aantal dingen doen. Zo kan je bijvoorbeeld een beschermende spray gebruiken. Gebruik hiervoor een spray welke speciaal voor het materiaal is van je tas. Een leren tas heeft een andere spray nodig dan bijvoorbeeld een canvas tas. Door een dergelijke spray te gebruiken bescherm je je tas tegen vlekken en bijvoorbeeld regen. Zo blijft de tas langer mooi.

Prop je tas niet te vol

Zorg dat je een juiste maat tas hebt. Zo voorkom je dat je te veel stopt in je tas en dat deze bijvoorbeeld uitrekt of beschadigt. Vermijd overbelasting in je tas en zorg dat de tas die je draagt geschikt is voor de hoeveelheid spullen die je met je meeneemt.

Kijk goed naar het materiaal van je tas

Zorg dat je weet van welk materiaal je tas is gemaakt. Zo kan je je tas op een juiste manier schoonmaken. Een leren tas maak je bijvoorbeeld schoon met een zachte vochtige doek terwijl je een stoffen tas vaak in de wasmachine kan wassen. Mocht er interesse zijn willen wij zeker nog eens een apart artikel schrijven over hoe je de verschillende materialen van tassen schoon kan maken.

tips schoonhouden tas
Wanner je het schoonmaken van je tas elke week bijhoudt, is het een kleine moeite en geniet jij langer van je tas.

Houd de binnenkant van je tas schoon

Je las het al eerder in deze tips voor het schoonhouden van je tas: houd de binnenkant van je tas schoon. De binnenkant kan namelijk net zo snel vies worden als de buitenkant maar valt iets minder snel op. Let erop dat je bijvoorbeeld pennen en lipstick altijd opbergt in een apart vakje. Vlekken? Verwijder deze direct. Kan je de voering uit de tas halen? Stop deze dan regelmatig in de wasmachine.

Voorkom geurtjes in je tas

Ook deze hoort thuis in het rijtje -tips voor het schoonhouden van je tas-. Voorkom dat er geurtjes in je tas gaan verspreiden. Vooral in tassen waar eten in heeft gezeten of bijvoorbeeld sportassen heeft dit extra aandacht nodig. Er zijn geurabsorberende producten verkrijgbaar welke je in je tas kan stoppen. Maar let er ook op dat je je tas regelmatig leeg haalt en even laat luchten. Zet je tas bijvoorbeeld leeg en open neer. Bij voorkeur buiten als het droog is.

Let op waar je je tas neerzet

Ken jij ook van die Amerikaanse series waar vrouwen hun tas op een aparte stoel neerzetten? Nu zijn dat natuurlijk tassen van duizenden euro’s, maar een heel slecht idee is het niet. Let goed op waar je je tas neerzet. Kijk bijvoorbeeld uit voor natte plekken op de grond, in gras bijvoorbeeld. Dit kan hele lelijke plekken veroorzaken die er niet meer uit te krijgen zijn. Wanneer een plek niet droog is kan je bijvoorbeeld je tas ophangen, aan een stoel bijvoorbeeld.

Bewaar je tas op een droge plek

Bewaar je tas altijd op een droge plek zodat verkleuring voorkomen kan worden. Ook schimmel wil je niet. Je kan je tas opbergen op een droge plek in een stofzak. Heb je geen stofzak? Gebruik dan een katoenen kussensloop om je tas in te bewaren. Dit beschermt de tas niet alleen tegen licht maar ook tegen stof. Plastic zakken zijn geen goed idee omdat deze vocht kunnen vasthouden en daarmee sneller schimmel veroorzaken.

Verwijder vlekken altijd direct

Het is eigenlijk net zoals met kleding: verwijder vlekken altijd direct. Hoe langer een vlek in een tas blijft zitten hoe moeilijker je deze kan verwijderen. Gebruik een reinigingsproduct welke voor het materiaal van je tas geschikt is. Probeer altijd eerst uit op een klein (onzichtbaar) plekje zodat je ziet hoe het materiaal reageert op je tas.

Dit waren onze tips voor het schoonhouden van je tas! Hopelijk heb je er wat aan.

Tips voor het schoonhouden van je tas

Het schoonhouden van je tas hoeft geen moeilijke opgave te zijn. Key is om het gewoon regelmatig bij te houden en om het schoonhouden van je tas niet uit te stellen. Zorg elke week voor even een momentje dat je je tas leeghaalt en vrij maakt van kruimels en andere spullen. Verwijder vlekken altijd direct, en zorg dat je je tas altijd plaatst op een droge plek. Zo kom je al een heel eind! Succes en geniet van je prachtige tas!

De waardering van www.bellavoir.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 84 reviews.