Hoe kies je de beste kleding voor een peerfiguur?

Wanneer je een peerfiguur hebt, kan het vinden van de juiste kleding een hele uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen. Met de juiste stijlkeuzes en tips kun je je sterke punten benadrukken en je zelfvertrouwen een boost geven. In dit artikel “de beste kleding voor een peerfiguur” bespreken we alles wat je moet weten over kleding voor het peerfiguur, zodat je er altijd op je best uitziet.

Lees meer: Hoe kies je de beste kleding voor een peerfiguur?

Wat is een peerfiguur?

Een peerfiguur staat ook wel bekend als een “driehoekfiguur”. Het lichaam met een peerfiguur heeft bredere heupen en dijen in verhouding tot de taille en de schouders. Een peerfiguur heeft een slankere taille. Het bovenlichaam is minder vol in vergelijking met het onderlichaam. Bij het peerfiguur is het belangrijk om de aandacht naar het bovenlichaam te trekken om balans te krijgen in jouw outfit. Voor de beste kleding voor een peerfiguur lees je snel verder met onderstaande tips.

Kledingtips voor een peerfiguur

Speel met kleuren en prints

Draag op het onderlichaam donkere kleuren of rustige prints. Dit kan dit helpen om de heupen en dijen minder opvallend te maken. Bij het bovenlichaam mag er gekozen worden voor lichte kleuren en de wat gedurfdere prints. Zo wordt de aandacht naar het bovenlichaam getrokken. Juist doordat je op deze manier de aandacht naar het bovenlichaam trekt, zorgt dit voor balans.

de beste kleding voor een peerfiguur

A-lijn jurken en rokken zijn prachtig voor een peerfiguur. Het lichaam komt mooi in balans en accentueert de mooiste punten.

Jurk: Leather Dress

Kies voor A-lijn jurken en rokken

Net als bij een appelfiguur zijn de A-lijn jurken (onder andere) de beste kleding voor een peerfiguur. Deze jurken en rokken vallen namelijk om je dijen zonder daar extra volume aan toe te voegen. Daarnaast zorgt de wijdvallende jurk of rok dat de taille extra wordt benadrukt. Zorg voor een goed aansluitende taille zodat deze extra mooi benadrukt wordt.

Beste kleding voor een een peerfiguur

Kies bij het peerfiguur tops die de schouders en het bovenlichaam accentueren. Denk aan een v-hals, maar ook aan leuke ruffle mouwtjes zoals de top op de foto. Optisch maakt dit het bovenlijf breder waardoor het lichaam meer in balans komt.

Outfit: Ruffle top (verschillende kleuren).

Accentueer het bovenlichaam

Kies bij het peerfiguur voor tops die de schouders en bovenlichaam accentueren. Denk bijvoorbeeld aan tops met opvallende halslijnen, zoals v-hals of een ronde hals. Deze stijlen trekken de aandacht omhoog en maken je bovenlichaam visueel breder. Schoudervullingen en ruches kunnen ook helpen om je schouders meer vorm te geven en een breder bovenlichaam te creëren.

Tailored broeken en jeans voor het peerfiguur

Broeken en jeans die goed passen rond je taille en heupen kunnen helpen om je figuur te accentueren. Vermijd te strakke of te losse broeken; kies voor een model dat je natuurlijke vormen volgt. De beste kleding voor een peerfiguur zijn onder andere hooggetailleerde broeken, omdat ze je taille accentueren en de aandacht van je heupen afleiden.

Tamara Oorhanger

Door opvallende accessoires te dragen, breng je de aandacht meer naar de bovenkant.

Outfit:
Tamara Oorhangers
Roos top

Gebruik Accessoires voor balans

Accessoires zoals statement kettingen, hoeden en sjaals kunnen helpen om je bovenlichaam te accentueren en meer aandacht naar je schouders en nek te brengen. Vermijd accessoires die te veel op je onderlichaam gericht zijn, zoals grote riemen op je heupen.

Kledingstukken die niet passen bij een peerfiguur

Bovenstaand heb je kunnen lezen over de beste kleding voor een peerfiguur. Het leek ons goed om nog even kort te benoemen welke kledingstukken niet passen bij een peerfiguur en welke je mag vermijden.

Strakke broeken en leggings

Strakke broeken en leggings brengen je figuur uit balans doordat ze je onderlichaam te veel accentueren. Skinny jeans is dus geen goed idee. De beste kleding voor een peerfiguur als het gaat om broeken zijn met name flared broeken of wijde broeken.

Volumineuze tops

Wanneer je een peerfiguur hebt, wil je graag balans brengen in je outfit. Een te grote volumineuze top brengt geen balans. Zorg voor een goed aansluitend model welke de prachtige taille van een peerfiguur goed laat uitkomen. Schoudervullingen mogen zeker, en ook versieringen bij de mouwen of hals. Als de taille maar geaccentueerd wordt.

Te veel laagjes

De beste kleding voor een peerfiguur: ga voor niet meer dan twee laagjes. Wanneer je gaat voor meerdere lagen raakt de balans zoek en oogt je outfit rommelig.

De beste kleding voor een peerfiguur

Het vinden van de beste kleding voor een peerfiguur draait om het creëren van balans en het accentueren van de sterke punten zoals de taille. Door de juiste tops, rokken, broeken en accessoires te kiezen, laat jij je figuur op haar mooist uitkomen. Vergeet vooral niet dat jij je goed moet voelen in de door jou uitgekozen outfit, want dan straal je pas echt! Succes!

De waardering van www.bellavoir.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 84 reviews.